Online Dataverzameling

Steeds meer onderzoekers stappen over van papieren vragenlijsten naar elektronische dataverzameling. Dat is logisch, want een onderzoek online uitvoeren heeft veel voordelen: het is goedkoper, zekerder, en wordt door deelnemers beter gewaardeerd.

Sophens online trialsysteem

Sophens heeft een unieke online-oplossing ontwikkeld, die randomisatie, vragenlijsten en studie-workflow combineert in één systeem dat naar uw wens kan worden aangepast.

Uw studiedeelnemers loggen in op een beveiligde deelnemerwebsite die wij op maat voor u vormgeven. Zij worden per e-mail of SMS uitgenodigd wanneer er een vragenlijst ingevuld moet worden. Ligt een deelnemer achter op het schema, dan worden de deelnemer en onderzoeker hierover geïnformeerd.

Uw (mede)onderzoekers en de deelnemende centra hebben toegang tot een controlepaneel waar u deelnemers kunt aanmelden, de voortgang kunt bewaken, en de up-to-date trial database kunt downloaden. Alle gegevens zijn afgeschermd op een 'need-to-know' basis.

Sophens ondersteunt u in elke fase van het proces: van het ontwerpen van workflows en vragenlijsten tot het ontwikkelen van uw website en het uitvoeren van uw trial. Neem contact op met Sophens als u vrijblijvend wilt kennismaken.

Voordelen van het Sophens trialsysteem
Patiëntvolgsysteem voor uw protocol

Een protocol-gedreven workflowsysteem bewaakt de voortgang van uw deelnemers. Deelnemers ontvangen uitnodigingen per e-mail of SMS om vragenlijsten in te vullen. Deelnemende centra worden gewaarschuwd als een patiënt achter ligt op schema.

Unieke patiëntenwebsite

Wij ontwerpen voor u een unieke, eenvoudig te gebruiken studiesite. Deze website is niet alleen de ingang tot de beveiligde deelnemeromgeving, maar bevat ook hulpteksten, definities en contactgegevens. Wij gebruiken uw huisstijl en logo's, of ontwerpen deze op verzoek.

Randomisatie

U kunt kiezen tussen diverse randomisatie-strategieëen, waaronder gestratificeerde randomisatie en minimisatie. Bij inclusie ontvangt de deelnemer uw vriendelijk welkomstbericht met de inloggegevens.

Veiligheid op nummer één

Uw online-omgeving wordt 24/7 bewaakt. Alle gegevens blijven binnen Nederland, op een afgescheiden internetplatform op het eigen netwerk van Sophens. Dankzij continuë backups en spreiding over twee locaties wordt de kans op dataverlies vrijwel uitgesloten.

Altijd toegang tot uw gegevens

U kunt op elk gewenst moment de volledige trial data downloaden in Excel-formaat voor verwerking in pakketten zoals SPSS. Alle deelnemende centra zien overzichten van hun deelnemers en de status. Van elke handeling wordt een audit trail bewaard.

Adverse Event Tracking

Eventueel kunnen deelnemers adverse events melden. Ook kan het vragensysteem bewaken wanneer antwoorden buiten vastgestelde ranges vallen. Deze waarschuwingen worden doorgemeld aan het deelnemend centrum en centraal opgeslagen.

Questionnaires naar uw wensen

Wij vertalen uw vragenlijsten in elektronische vorm. Extra aandacht wordt besteed aan de vormgeving van gevalideerde vragenlijsten. Sophens beschikt over een grote database van veelgebruikte vragenlijsten.

Acceptatietest

Om de juiste werking van het systeem te testen, kunt u een "end-to-end" acceptatietest van het systeem uitvoeren voor de inclusie begint. Zo ziet u het systeem als deelnemer en als arts, en kunnen last-minute wijzigingen nog tijdig uitgevoerd worden.

Uw team zelf aansturen

De hoofdonderzoeker kan zelf de deelnemende centra ondersteunen, bijvoorbeeld door het aanmaken en beheren van inlogaccounts. Sophens helpt u wanneer u er niet uit komt.

Gebruik de kennis van Sophens

Wilt u weten hoe u uw studie online kunt uitvoeren? Neem contact op met Sophens. Of u nu aan het begin staat van een onderzoekstraject, of al een volledig protocol heeft liggen, wij bieden u graag vrijblijvend advies of een offerte op maat. Voor voorbeelden van studies kunt u onze referenties bekijken.

Online trials verlagen uw kosten en verhogen compliance! Nodig ons uit

Begeleiding van begin tot eind

  • Advies over uw protocol en communicatie
  • Ontwerp unieke deelnemerwebsite
  • Ontwerp en online-adaptatie van uw vragenlijsten
  • Implementatie protocol
  • Acceptatietest (studie-simulatie)
  • Servicegaranties
  • 24x7 bereikbaar